The night before christmas!


Julskinka!



Idag blev julskinkan både köpt, kokat, griljerat och provsmakad! Det satt fint kan jag berätta!
Ville hitta en relativt liten eftersom det bara är jag och min sambo som äter och efter att ha rivit bland alla tre-kilos skinkor hittade jag tillslut en på 1,2 kg ifrån Scan. Perfekt! Skinkan var god och inte alls "fettig". Men det är visst bara halva kvar, ojdå. Kanske skulle haft en större ändå! Det är ju så gott :-)


Fjärde advent!

Jag har spenderat min dag med sambo, barn och syster med fästman. Fikat och haft det bra! Snön kom idag också, alldeles perfekt :-) Får hålla tummarna nu att den håller i sig bara och inte försvinner innan julafton!





Snö!



Idag har det snöat, och den har även stannat kvar så det har blivit vitt på marken. Underbart! Nu får julkänslorna komma på riktigt. Ser ni min lille pöjk som har krypit fram och är precis innanför dörren? Hihi. Han undrade vad mamsen skulle ut och göra!


Julfilm - Polarexpressen.

Om filmen :

Polarexpressen är en animerad familjefilm från 2004. Filmen handlar om en pojke som har kommit in den åldern då man börjar tvivla på om tomten verkligen finns eller inte. Men kvällen innan jul så kommer ett tåg utanför huset, och det är inte vilket tåg som helst utan den magiska Polarexpressen, som är påväg mot Nordpolen och Tomten! Pojken kliver på, och han har en rad äventyr att vänta sig innan tåget måste vara framme senast klockan tolv hos tomten! Hög mysfaktor och massa julstämning väntar i filmen!


Mysteriet på Greveholm

Åh vilken mysig dag hemma det har blivit.
Satte igång Mysteriet på Greveholm, helt otroligt att jag bara var nio år när det gick på tv. Känns som man minns det rätt bra när man väl kommer in i det, men då har jag nog kikat nån gång sen dess i och för sig ;-)
Vi har hunnit med tolv avsnitt idag, så resten får vi se en annan dag :-)



Köttbullar!

Igår provade jag på att göra receptet på köttbullar som fanns med i receptboken från Milda. Jag brukar aldrig köra på recept utan mina köttbullar smakar annorlunda varje gång i stort sett, jag brukar bara häva i det jag har hemma :-) Det här receptet var riktigt gott måste jag säga! Och de uppskattades av oss alla i familjen :-)
I receptet stod det att det antingen blev 70 delikatessköttbullar eller 40 stycken lite större. Jag gjorde den större varianten och rullade ihop 41 stycken för att vara noggrann :-)



Julenisse

Köpte dessa på Coop igår, 3 för 10 kronor.
Smakar som vanliga skumtomtar, om något lite segare (?).


Lussebulle eller lussekatt




Bakade lussebullar för andra gången nånsin. Dessa blev bättre än förra årets, då jag råkade ha ihjäl jästen med för varm mjölk ;-) Men dessa blev riktigt fluffiga! Smakade gott också, sen kanske jag gjorde de en aningen för stora, men det funkar! Gjorde dock en liten miss och det var att jag inte hade några russin hemma som jag trodde. Blev som ni ser tre plåtar lussebullar, närmare sagt 28 stycken. Enligt recept skulle det bli 35, men jag gjorde ju dem som sagt en aningens större :-)


Julgranen!

Då var granen klädd!
Plastgran har vi pga sambons allergi. Han säger att jag får köpa grandoft på burk, kanske vore något ;-)

Jag glömde flytta på golvlampan så den står visst i vägen på fotot. Den hade nämligen platsen där granen nu står ;-)



Black Christmas!

Inspirationsbilder! En modernare variation av julens bestyr.




Fredag 9 december!



God morgon! Här äts det gröt med kanel & socker, och jag tar mig en lugn morgon medan min lille son tar sig en förmiddagsnap. Idag blir det en lugn dag, min sambo ska iväg på julbord med jobbet så jag ska nog köpa mig lite gott att äta här hemma för mig själv. Har funderingar på att klä granen ikväll också! :-)


Julfilm - Four Christmases.

Jag brukar alltid spara på julfilmerna tills man kommer in i december lite mer. Men igår tände jag ljus och satte på en film samtidigt som jag åt lite pepparkakor! Mys på hög nivå.


Om filmen :

Four Christmases (översatt Borta bra, hemma bäst) är en komedi från 2008. Reese Witherspoon och Vince Vaugn är i huvudrollerna. Filmen handlar om paret Brad & Kate, som varit tillsammans i tre år och varje år varit utomlands och på så sätt inte behövt fira jul med sina familjer. Men detta året blir resan inställd, och de kan inte undkomma att behöva fira jul med Brads pappa, Kates mamma, Brads mamma, Kates pappa. Det vill säga alla föräldrarna - fyra olika jular under en dag!



Kokbok ifrån Milda!

Jag beställde hem en kokbok ifrån Milda. Gratis. Fick den i brevlådan i måndags och har bläddrat igenom den lite :-)
Jag ska nog testa att göra receptet på köttbullar och receptet på chokladkola som finns. Men i chokladkola receptet ska man ha glykos, nån som vet om det går lika bra utan? Antar att man ska ha för konsistensen? Får se när jag ger mig på det! Beställ hem en kokbok ni också om ni inte redan har! Kostar ingenting, finns att beställa fram till 31/12 eller så länge lagret räcker.



Paketinslagning!

Idag har jag haft en ledig dag som jag har ägnat åt julpyssel. Alla julklappar som jag hade liggandes är nu inslagna... det vill säga tills jag köper nya paket imorgon ;-)



Första snön!

Igår kväll snöade det här hos oss för första gången. Tyvärr så kom det inte så mycket att det stannade kvar.
Jag får väl vänta lite till innan jag får mitt Winter Wonderland antar jag!


Jul hos mig.

Tänkte visa er lite bilder på hur det ser ut hemma hos mig. Det mesta av julpyntet är uppe men jag kommer nog säkerligen att hålla på och dona under hela december månad, eller i alla fall fram till jul :-)



Inne på andra december!

God morgon alla härliga människor! Vi är numera inne i december, och nu känns det som att man verkligen kan börja njuta fullt ut. Nu är det inte för tidigt för någonting längre, utan det gäller att ta vara på dagarna innan julafton :-)

Här har jag startat med en kopp kaffe och risgrynsgröt. Brukar köpa Felixs färdiga, den är min favorit! Brukar bara tillsätta lite mjölk under tiden jag kokar upp gröten sen på med socker & kanel! Mums!
Brukar ni äta gröt?


RSS 2.0