Måndagsmys!


Juligt på naglarna

Jag funderar på om man ska kosta på sig en fransk manikyr till jul och nyår. Är ju alltid kul att ha fina naglar!
Finns mycket man kan göra själv om man är duktig också, bara att se nedan :-)



Första advent!

Nu börjas det! Första advent idag och nu tänder vi det första av fyra ljus.
Hoppas att alla får en mysig söndag, själv kommer jag spendera min dag på jobbet, tyvärr får jag nog inflika, då det just är denna helg som många julmarknader är.


Utebelysning!

Har varit lite dålig uppdatering på senaste, men det har blivit mycket jobb.
Här kommer dock en bild ifrån min utebelysning som kom upp i helgen :-)
Har ni satt upp er belysning än?


Julbutik!

Igår besökte jag ju som sagt Hantverkgårdens julbutik. Åh så mysigt det var där! En liten röd lada på landet med massor utav fin inredning! De hade även en liten skafferi avdelning med kolor, sirap, safter osv. Perfekt om man ska ge bort en korg med massa godsaker i julklapp till någon! Jag kommer definitivt åka tillbaka innan jul :-)




Ljushållaren ska jag ha mitt "decemberljus" i, 79:- kostade den.
Pepparkakskola och chokladkola 24:-/st.
Kanelen (som jag ska sätta i blom eller ljusarrangemang) 10:-

Den lilla skylten & presentpappret svängde jag förbi å köpte på City Gross efteråt ;-)


Hantverksgårdens julbutik!

Imorgon ska jag, tillsammans med min mor & syster åka till Hantverksgårdens julbutik. Vi har aldrig varit där förut, men på bilderna som jag hittade på deras hemsida så verkar det urmysigt! Hoppas att vi hittar mycket fint, jag berättar mer om det imorgon efter besöket :-)



Tävling med Annas Pepparkakor!

Ni känner säkert till Annas Pepparkakor och de har just nu en tävling på sin hemsida, där man kan vinna en dag i pepparkaksfabriken samt hotellnatt i Stockholm.

"Att vinna ett besök i Annas pepparkaksfabrik i Tyresö är lite som ett besök i tomtens verkstad, fast godare.
En guidad tur i ”pepparkakshuset” med provsmakning och goda överraskningar är en del av priset i vår pepparkakshustävling! Den andra delen är att du efter besöket hos oss får pusta ut på ett fint hotell i Stockholm."

Tävlingsinstruktioner finns på hemsidan, men går ut på att du ska baka ett pepparkakshus :-)
Tävla här!




Jag skulle ställa upp och baka ett pepparkakshus om jag inte hade så dåligt tålamod. Tror det skulle vara mer pepparkakssmulor än hus nämligen ;-)


Den naturliga julen!

Inspirationsbilder! Inte behöver man alltid köpa en massa dyra julsaker och inreda med. Man kan återanvända väldigt mycket ifrån naturen! Se bara hur mysigt det är på bilden längst ner, korgen med kottar. Skulle ju passa in att lägga lite kottar om man till exempel har en vedkorg. Eller varför inte ställa en korg ute på trappen vid ytterdörren med en lykta bredvid? Kan klä korgens handtag med en röd rosett? Möjligheterna är oändliga :-)



Julfilm - The Holiday.

Efter att ha tagit en promenad ute så myste jag ner mig i soffan under en filt. Tog en apelsin och en "dammsugare" med pepparkakssmak och snurrade igång filmen The Holiday! En riktigt mysig film där man ofta sitter med ett leende på läpparna. Julen får stå lite åt sidan i filmen då relationer är i fokus, men eftersom den utspelar sig under julhelgen så klassar jag den som julfilm :-)


Om filmen :

The Holiday är en romantisk komedi från 2006. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black är skådespelarna som har huvudrollerna. Filmen handlar om Amanda och Iris, två kvinnor från olika kontinenter som båda har problem med kärleken. Amanda har precis dumpat sin otrogna pojkvän, och Iris har just fått sitt hjärta krossat av sin kollega. Genom internet tar de kontakt med varandra och väljer att byta hus under julhelgen. Amanda lämnar sin flashiga villa i Los Angeles för Iris söta lilla stuga utanför London. De båda möts av en vansinnig kulturkrock men när deras kärlekslösa och problemfria semester ska börja knackar kärleken på dörren, och diverse komplikationer tar olika sorters vändningar.


Ta 3 betala för 2.

Såg på tv-reklamen att Cubus har Ta 3 betala för 2 på alla sina kläder, alltså dam, herr, barn & underkläder. Är ju verkligen ett helt perfekt tillfälle att köpa julklappar! Och så kan man ju unna något litet till sig själv om man vill det ;-)

Tror erbjudandet gäller veckorna 46-47.


Chocolate cookies.

Jag gjorde hemmagjorda chocolate cookies idag när det väntades fikabesök. Nigella gör här en egen variant, som jag funderar på att kopiera men roligast vore det ju om man hade något strössel som såg ut som snöflingor. Vet dock inte om det finns, nån som vet?


Kläder till de små!

Till julafton vill alla vara finklädda! Och till de små finns det många söta kläder :-) Kläderna på bilderna finns alla i upp till storlek 86. Själv har jag en liten pojke på åtta månader och funderar på setet ifrån h&m ♥



Årets julklapp!

Ja, idag annonserades årets julklapp för 2o11 ut av HUI.
"I år tar vi fasta på den tjänstifieringstrend som vi har uppmärksammat i detaljhandeln. Årets vinnare hjälper stressade konsumenter med en del i det omtalade vardagspusslet", motiverar de den vinnande julklappen som är - en färdigpackad matkasse!
I mina öron låter det hela lite lustigt med att ge bort en kasse mat, men jag förstår resonemanget. Om detta är något jag kommer köpa till nära & kära? Svar nej. Man kan ju inte slå in det och låta det ligger under granen en vecka innan direkt ;-)



Dumle - Pepparkaka, nu avsmakad!

Jag har nu smakat Dumle Pepparkaka, och jag måste säga att jag är lite besviken.
Trodde nog att det skulle vara mer smak? De var fortfarande goda men de kunde slängt i liiite mer pepparkaka i de ;-) Men jag kommer sannerligen att köpa ytterligare en påse :-)


Think pink christmas!

Nya inspirationsbilder. Vanligtvis älskar jag rosa, men är inte helt hundra om det passar till julen hemma hos mig. Tror inte min sambo skulle godkänna det heller ;-) Men visst känns det lite "bubbelgumssött" dock? Är det någon av er som brukar få in lite rosa hemma hos sig?



Village jul.

Hittade otroligt mycket fint på Village sida!



Juldukningar.

Hoppas att alla har haft en mysig söndag! När jag var hemma hos mina föräldrar idag så passade jag på att bläddra lite i en tidning som min mamma hade. Livet på Landet. Tog lite kort på olika dukningar jag tänkte dela med mig av. (obs! dålig kvalité - bilderna är tagna med mobilen!)


It's beginning to look a lot like christmas!



Två veckor kvar till första advent!
Det närmar sig :-))


Men idag firar vi våra pappor - fars dag!

Pepparkaksfil.

Är den någon som har hittat Fil med smak av pepparkaka i affärerna ännu? Jag åt den i mängder förra året men har inte sett den någonstans ännu. Läste dock på Skånemejeriers hemsida att den kommer i år också. Yes! säger jag. Ica hade förra året också men den vet jag inte om den är aktuell i år också. Försökte kolla lite på deras sida men kunde inte hitta nån information. Ska äta den hela december, muuummss!!


Adventsarrangemang

Har dessa ljusdekorationer från Panduro. Ska klistra fast de på vita blockljus och ställa dem på en bricka. Vet inte exakt hur det ska se ut så får nog experimentera mig fram :-))




Googlade fram en bild för att visa er ungefär hur jag ska göra :


Lantlig jul!

Dagens inspirationsbilder är på en lantlig jul, och det är dessa jag använder som inspiration i år!



Michael Bublé - Christmas.

Michael Bublé har en fantastisk röst och för ett tag sen släppte han sin julskiva. Jag lyssnar på den på Spotify men den finns att köpa här för 159.-
Låtar som finns med på skivan är bland andra : It's Beginning To Look A Lot Like Christmas, All I Want For Christmas Is You och Have Yourself A Merry Little Christmas.

Jag kommer nog köra denna skiva mer på repeat när vi väl har kommit in i december!


Coca Colas julreklamer!

Det ska bli spännande att se om Coca Cola kommer med någon speciell julreklam i år, som förra året när Train - Shake up Christmas hade sin låt till deras reklam.
Jag får alltid julkänsla när jag hör låten The holidays are coming som spelas i den första videon. Konstigt att man förknippar Coca Cola med julen på så sätt ;-)


Coca Colas klassiska julreklam :




Coca Colas julreklam år 2o1o :


Tidningar!



De första jultidningarna jag bläddrat i, men fler blir det :-) Gillar all inspiration man får! Man vill baka, pyssla och dekorera julen överallt!


En turkos jul!

Fler inspirationsbilder - i modern version - turkost!


Skumtomte eller skum tomte?

Nu tar vi myskväll!


White Christmas!

Inspirationsbilder för en vit jul.
För visst känns det vintrigt?


Dumle - Pepparkaka

Jag har inte hunnit smaka ännu, men ni som har, är de goda? :-)
Jag gillar kombinationen ändå! Låter mums ;-)

Dumle Gingerbread - reklamfilm 2011 from Valentin&Byhr Change on Vimeo.


Jul på Lagerhaus

Alla paket behöver inte alltid vara glansiga med silversnören.
Lagerhaus brukar oftast ha fina tillbehör till presenterna och i år hittade jag detta på deras hemsida.
Jag gillar det! Finast blir det om man har rött sigill till tycker jag. Så att det blir riktigt gammaldags!



Queen - Thank God it's Christmas



Om ni inte har börjat så är det tid nu!
Nu får man börja lyssna på julmusik!
 :-)

 


Snö!

Jag myste ner mig i soffan imorse med sonen och såg på Nyhetsmorgon med en kopp kaffe i handen.
På Vädret pratade de om att vädret nu är ovanligt milt för årstiden och att förra året hade den första snön kommit i oktober och att temperaturen då låg på 4-5 grader men nu så ligger den på 8-9 istället.
Jag längtar väldigt mycket efter snön måste jag erkänna! Det är då julkänslorna kommer på riktigt och jag har svårt att tänka mig en jul utan snö. Jag hoppas att vädret ändras snart ;-)

Prognos ifrån klart.se



Såhär ska det se ut! :-)


Jullista

 Julfrågor ifrån Svensk Jul!



Blossa eller någon annan glögg?

Oftast blir det nog Blossa, men i saftglögg version så kan det variera lite.

Hackade eller hela nötter
till glöggen?
Åh, det är ju sällan jag har nötter till glöggen, men jag svarar nog hackade i så fall.

Grön eller vitmossa?
Vitmossa är nog mer min stil!

Riktig gran eller plast? 

Heslt riktig gran, det har vi haft alla år jag växt upp. Huggit själva i skogen också :-) Men på grund av min sambos allergi så får vi ha plastgran. 

Lussekatter med eller utan saffran?
Med saffran i självklart!

Lussekatter med eller utan russin?
Med russin, de blir så mycket finare då :-)

Julen vill jag läsa om:
Jämt & ständigt & överallt!

Julgröten äter jag helst med:
Kanel, socker och eventuellt lite mjölk.

Köttbullar eller prinskorv?

Prinskorv är min favorit där, men hemmagjorda köttbullar (såklart) är rätt goda de med!

Julskinka med senap eller utan?
Utan senap, tack så mycket.

Lussekatt eller pepparkaka?
Köpta pepparkakor eller hemmagjorda lussebullar. Hehe. Köpte lussekatter kan vara torra men hemmagjorda pepparkakor brukar bli alldeles för tjocka hur mycket man än kavlar!

Sill eller lax?
Inget av det, uschan.

Tomte eller ingen tomte?
Tomte! Men det var flera år sedan vi hade någon nu när alla "barn" är vuxna ;-) Men i år blir det min pojkes första jul så då måste tomten självklart dimpa ner i skorstenen!

Brunkål eller rödbetssallad?

Nada, tack så mycket.

När börjar du pynta ditt hem?
Första advent så åker stjärnor och stakar fram. Julgardinerna ska upp i köket likaså! Sen blir det lite tomtar här och då och här och var ändå fram till julafton :-)

När klär du granen?
Funderar på att göra det tredje advent i år, alltså två veckor innan julafton, så man hinner njuta lite av den :-)

Vad är ett måste på ditt julbord?
Julskinka, prinskorv, julmust! Och potatisgratäng eftersom jag inte gillar ansjovis i jansons, heh.

Vad dricker du till julmaten?

Must!

Hur ser er julafton ut från det att ni vaknar till det att ni går och lägger er?
Mysmorgon med min lilla familj innan vi åker ut till mina föräldrar där mina syskon med respektive är. Då blir det julmat, öppna paket och se på Kalle Anka samt äta lite efterrätt. Sen sätter vi oss i bilen och åker till min sambos familj eller släkt och firar med dem, äter eventuellt mat en gång till eller lite lättare macka med julskinka. Öpnnar paket och sen spelar vi hazard!

Gillar du att julpyssla?
Jaa, absolut, men gör det för sällan.

Favorit julfilm?
Grinchen, Tomten är far till alla barn, Ett päron till farsa firar jul, Elf - de är alla måsten att se varje år!

Favorit julbok?
Där får jag nog ett minus, läser ingen julbok.

Julöl eller vin till julmaten?
Helst inget av det, haha. Jag kör ju bilen ;-) Men måste jag välja så får det bli vin.

Favoritpynt?
Julgranen! :-) 

Favorit i Kalle Ankas jul?
Tomtens verkstad är alltid mysig. Och Piff & Puff.

Favorit julsång?
It's the most wonderful time of the year, Have yourself a merry little christmas är iaf två favoriter. Finns för många bra låtar!

Favoritgodis?
Rocky road!

Favoritjulrecept?

Hemmagjorda köttbullar!

Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?

Av brevbäraren, tack så mycket.

Vill du ha hemmagjort julgodis eller köpt?
Beror ju på vad det är, men hemmagjort ger ju en mysig känsla både när man gör och när man äter det ;-)

Vilka färger har ni till jul?
Traditionell som jag är så har jag oftast rött och guld. Funderar på att ha lite vitt i granen i år.

Hur ser din julfrukost ut?
Tomtegröt och en kopp kaffe! Sen är man redo för dagen :-)

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Ingenting jag äter, så nej tack!

Jul på H&M Home

H&M har olika teman på sina julsaker, där man kan välja den stilen som passar en själv bäst. Jag gillar något från varje stil, men måste erkänna att jag går nog mest åt det traditionella hållet. Det vita känns jättefräsht och vintrigt, men blir kanske inte lika varmt & ombonat? Vilken stil gillar ni mest?
Här kommer ett plock från deras hemsida och passa på att beställa nu och få 25% rabatt på valfri produkt när ni uppger koden 9437! Erbjudandet gäller till och med 13 november.






Blossa 2o11

13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg.




Personligen brukar jag inte köpa årets glögg, utan tjuvar av någon som redan har.
Jag föredrar nästan saftglögg, men kanske ska jag köpa detta året. Vi gillar nämligen kaffesmak här hemma!


Välkommen till min nya julblogg!

Kände att min kärlek till julen behövde ta form och det blir i denna form.
Är en vanlig bloggare som oftast bloggar om mitt familjeliv på en annan privat blogg men här kan jag älta julen lite mer utan att göra folk irriterade ;-)

Ska göra mitt bästa till att hålla uppdateringen, och det intressanta i den, vid liv.


RSS 2.0