Julgodis - Bountybollar

En av mina absoluta favoriter att baka såhär i juletider är absolut - Bountybollar.
Helt perfekt för er, om ni liksom jag, älskar kokos & choklad!
 
Ingredienser som ni behöver är - 2,5 dl kokos, 1 dl florsocker, 50 gram smör, 200 gram choklad och en halv dl vispgrädde.
 
Smält smöret i en kastrull och ha sedan i kokosen. Rör ihop och addera florsocker samt grädden. Ta av från plattan och låt stå i 5-10 minuter. Rulla sedan ihop bollar (blir ca 15-20 st) och ställ i frysen en timme.
 
Smält chokladen och doppa sedan kokosbollarna i.
 
Jag använde även formar att lägga de i, men går lika bra att använda utan :)
 
Supergoda!
 
 

Julpyssel med pärlor

Idag blev det julpyssel för mig och min son. Vi tog hama-pärlor och gjorde hjärtan samt små paket som vi sedan strök och fäste snören i. Vi tog även fram en liten plastjulgran som han kan ha på sitt rum.... för vi var ju tvungna att hänga julpysslet nånstans ;)
 
Vad brukar ni göra för julpyssel? :)

Julgranar och julpynt

I år har jag beslutat att ändra lite i min julgran. I stället för att låta den gå i nyanser av rött och guld som alla tidigare år, så vill jag istället ha granen i mer vitt och guld. Vad tror ni, kan det bli fint? :)
 
Jag har spanat på lite nya julgransdekorationer som ska inköpas rätt snart innan det börjar ta slut.
Dessa kommer ifrån Åhléns och ICA Maxi och ligger alla mellan 39-59 kr st.
 
Från Åhléns;
 
Från ICA Maxi;
 
 

Glöggprovarlåda

Den här lådan följde med hem från Maxi för en vecka sedan. Fyra stycken miniflaskor glögg för enbart fyrtio kronor. Fynd enligt mig!
 
 
Glöggen kommer ifrån Herrljunga och smakerna är "Rom & choklad", Körsbär & likör, "Päron & cognac" samt "Apelsin & choklad"
Nu är den enda vi har kvar att smaka den med körsbär. Favoriten hittills är den med apelsin och choklad.
 
Vi myser med glögg nästan varje kväll november/december. Men ännu har vi inte köpt glöggen för i år från Blossa men den står på inköpslistan i alla fall :)
 

 

Taste of gingerbread

Idag är jag hemma och pluggar inför en tenta. Vad passar då bättre än att dra igång julmusik, äta något gott och dricka en kopp te? :)
 
 dessa är sååå goda, har ni provat?

 

Amelia Jul

När jag är hemma hos min mamma så brukar jag alltid passa på att kika i alla jultidningar för att få lite inspiration. I Amelia Jul hittade jag dessutom ett recept på Wienernougat och åh, det är ju så gott! Ni vet de här stora vita kartongerna som man kan köpa speciellt runt jul? Mormor och morfar hade alltid med en sån kartong på julafton när jag var mindre, så det förknippas verkligen med jul för mig.
 


Ser ut att vara ett rätt enkelt recept så det ska definitivt provas, kanske redan till helgen.
Någon som har testat att göra wienernougat själv?

Halloweenmiddag!

Igår hade vi vår tradionella Halloweenmiddag med familjen. Vi har gjort det till en ganska rolig högtid, där vi alla måste klä ut oss, både små som stora och så äter vi middag tillsammans och umgås.
 
Och det är när Halloween är "över" som jag känner att julen verkligen kan och får börja på riktigt. Nu kör vi!
 
Firar ni Halloween på något särskilt sätt?
 


RSS 2.0